Succesverhaal deelneemster Spreek je uit!

Dianna, een van de deelneemsters van de Spreek je uit! training bij het IVC in Den Helder, stuurde mij 3 maanden na afronding van de training, een mooi bericht. Zo’n mooi bericht dat ik het heel graag -en met haar goedkeuring- deel:

‘Ik ben erg dankbaar dat ik u heb leren kennen in de les ‘Spreek je uit’. Vanuit die klas leer ik meer over mezelf en ik word zelfverzekerder, vooral als ik Nederlands spreek. Na de klas – had ik een presentatie gedaan voor ouderenbond vergadering door ivc – over het welzijn van ouderen in mijn land. Daarna ook voor bibliotheek taalklas presenteren gedaan.
Ik ben zo blij om u te informeren dat ik sinds 6 weken geleden een baan gekregen heb bij een shop als verkoopster in Den Helder. Mijn Nederlands is nog steeds niet zo goed, maar mijn baas geeft me een kans, hij is echt aardig. Ook veel klanten zijn Engels sprekend, dan gebruik ik Engels. Ik werk daar heel graag, een grote & leuke International shop. Alle collega’s zijn leuk en behulpzaam. Ik hoop echt dat mijn Nederlands verbeterd. Ik begrijp steeds meer en leer elke dag nieuwe woorden. Ook kan ik met dit werk mijn vaardigheden gebruiken, leer mensen kennen en integreer sneller in Nederland. Als kunstschilderes is het ook belangrijk om veel mensen te kennen. Ik ben blij met mijn ontwikkeling.
Deze ‘Spreek je uit’ klas geeft mij veel hulp om mijn sterke punten te ontdekken en te verbeteren. Ik hoop dat veel meer mensen van deze lessen kunnen profiteren.
Ik heb ook meegewerkt in een YouTube video voor bibliotheek School7. Ik wil het graag laten zien: 
https://youtu.be/W7n0KMsVb-A  Natuurlijk u mag mijn mailtje en video in uw website plaatsen. Het is een eer. Dank u. Hopelijk kan het meer bewust geven voor veel mensen of misschien inspireert anderen. Vorige week ontmoette ik een ‘new comers’- nieuwe buitenlanders in Den Helder, ze kwamen aan het taalcafé en gemotiveerd meer om te Nederlands leren, omdat ze mijn video op YouTube zag. Ik ben echt blij om te weten dat kan invloed op iemand anders. Informatie is alles wat we nodig hebben.’

Dit is waar Spreek je uit! over gaat en waar we naar toe werken tijdens de training.
Prachtig verhaal, dank voor het delen Dianna!